Mana Filozofului

Mana filozofului, simbolizeaza secretele alchimiei pe care inteleptii din vechime se legau prin juramant sa le pastreze ascunse.
1. Deasupra degetului mare se afla o coroana si o luna, acestea simbolizeaza salpetru. Salpetru este regele sarurilor in arta alchimiei.
2. Al doilea simbol este steaua cu sase colturi, asezata deasupra degetului aratator. Aceasta reprezinta vitriolul, cea mai puternica si cea mai importanta substanta dupa salpetru.
3. Al treilea simbol, aflat deasupra degetului mijlociu, este soarele. Acesta reprezinta clorura de amoniu, a treia substanta ca importanta dupa salpetru si vitriol.
4. Deasupra degetului inelar se afla un felinar, care reprezinta alaunul. Acesta are o natura uimitoare.
5. Al cincilea simbol este cheia, asezata deasupra degetului mic. Aceasta reprezinta sarea, pentru ca sarea este  cheia alchimie.
6. Al saselea simbol este pestele, acesta este asezat mijlocul palmei si reprezinta mercurul. Nimic nu poate fi realizat fara mercur, acesta este inceputul si sfarsitul in arta alchimiei.
7. Al saptelea simbol este focul, care reprezinta sulful. Acesta este pamantul si inceputul tuturor metalelor.

Anunțuri

8 comentarii la “Mana Filozofului

 1. nu e nimik de folos aiki

 2. Roland SZENTIVANYI spune:

  Anamaria, nu te necaji, mama, blogul nu e pentru blonde, nici pentru cei care vor sa faca o vraja, iar apoi sa mearga in pelerinaj la pupat de moaste sau boase de sfinti, ca sa le fie iertat pacatul ca ar fi cochetat cu lumea asa-zis oculta. Personal am gasit MULTA informatie BUNA aici, iar pentru ce nu am gasit aici, voi merge pe bloguri conexe, similare. Cunoasterea are un pret, iar superficialitatea are unul mult mai mare.

  • admin spune:

   Ma bucur ca ai gasit unele informatii aici, din pacate nu am avut timp sa ma ocup de acest blog si a ramas cam gol.. dar am de gand sa fac ceva mult mai serios, plin de informatii utile cat de curand 🙂

 3. ELENA spune:

  va rog mult lasatimi si mie un numar de contact.multumesc mult

 4. Vlad Alchimie spune:

  buuuun, interesant deci asta inseamna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s